• TZA (map)
  • Wethouder Beversstraat 165
  • Enschede
  • Nederland

NIEUWE LOCATIE: BIJ DE TZA IN ENSCHEDE

Werkconferentie: Kansen voor technologie in de WMO en Jeugdzorg!

Gemeenten en Jeugdzorgpartners staan voor grote uitdagingen als het gaat om de WMO voor jongvolwassenen en Jeugdzorg. Er zijn steeds meer zorgvragers en we de arbeidsmarkt is krap! We staan aan het begin van een transformatie, waarbij technologie de zelfredzaamheid van cliënten kan bevorderen. De ondersteuning via de WMO voor jongvolwassenen en de Jeugdzorg wordt daardoor innovatiever, effectiever en efficiënter!

Tijdens een interactieve werkconferentie gaan we - gemeenten, jeugdpartners, GGD-JGZ en Jeugdwelzijnswerk in Twente - met elkaar in gesprek over de kansen dankzij de inzet van zorgtechnologie. Zo komen we samen tot een concrete aanpak om zorgtechnologie in de praktijk te brengen. Mogelijkheden zijn er genoeg als we samenwerken aan het overbruggen van het gat tussen bewustwording en adoptie van (zorg)technologie. 

Wat gaan we doen?

* We hebben een tweetal autoriteiten uitgenodigd op het gebied van mens en techniek voor een wake-up call voor ons allemaal:

- Marjolein den Ouden, lector Technology, Health & Care bij Saxion en Practor Zorg en Technologie bij het ROC van Twente. In interdisciplinaire groepen werkt ze samen met mbo-studenten, hbo-studenten, docent/onderzoekers en zorgprofessionals om de adoptie en acceptatie van technologieën in gezondheidszorg en welzijn te vergroten.

- Kim Peters, directeur van het Health Innovation Park (HIP). Verantwoordelijk voor het organiseren van vernieuwing in de zorg. Samen met het HIP-team zet Kim zich in om maatschappelijke en economische meerwaarde te realiseren op het gebied van zorginnovatie in de provincie Overijssel.

* We houden een tweetal pitches over vraagstukken rond Jeugd en de WMO.

* We organiseren een drietal inspirerende workshops en laten ervaringsdeskundigen aan het woord. Tijdens een van de workshops bezoek je al de informatiemarkt.

* We organiseren een infomarkt/playground rond zorgtechnologische oplossingen. Met een lekker broodje in de hand natuurlijk!

Voor wie?
We nodigen iedereen uit die met deze thema’s actief bezig is, vanuit de praktijk en op beleidsniveau: zorgprofessionals, wethouders, directies, beleidsmakers en adviseurs. Juist door een onderwerp vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, komen we tot de beste inzichten en ideeën! Er zijn maximaal 80 plaatsen, vol = vol!

Aanmelden                secretariaat@tza.nu

KOSTENLOOS

LOCATIE WETHOUDER BEVERSSTRAAT 165 IN ENSCHEDE